dimarts, 25 de febrer del 2014

Albergínies mallorquines

Ingredients

  • albergínies
  • menta fresca
  • all
  • vinagre de saüc o de poma
  • oli i sal


Aquesta recepta la va fer un dia la Lluïsa i ens va agradar molt; la va treure d'un llibre d'amanides mediterrànies i en va fer la seva genial versió.

Rentar bé les albergínies i tallar-les a tires amples i no molt gruixudes. Si es preveu que poden ser amargants es poden deixar una estona amb aigua i sal.
Posar-les a l'estoig de vapor  amb un raig d'oli i una mica de sal, i al microones uns set minuts a potència màxima. Si no teniu estoig de vapor, també es poden posar en un recipient per al microones amb tapa.
Passar-les per la planxa o per la paella sense oli i anar-les girant perquè perdin la humitat i es torrin una mica. Anar-les reservant en un recipient pla i fondo que es pugui tapar.

Posar un bon raig d'oli (si pot ser verge extra millor), l'all, les fulles de menta i el vinagre al got de la batedora; batre i abocar aquesta salsa per damunt de les albergínies. Deixar reposar unes horetes abans de menjar-les. Es poden posar sobre una torrada, o combinar amb formatge o fins i tot posar l'amanida.




1 comentari:

  1. Uf... la recepta la porta la Lluïsa, en Joan no en sap res del tema i és temàtica mallorquina... això pot petar! Millor discutir-ho menjant-nos les aubergínies!

    ResponElimina